20 Mart 2009 Cuma

Balodan bir gece önce, Gamze Teyze diktiği elbiseyi

Balodan bir gece önce, Gamze Teyze diktiği elbiseyi bir torba içinde getiriyor. Daha biz torbayı açmadan, “benim az sonra otobüsüm var, istanbul’a gidiyorum” diyip toz oluveriyor.Elbiseyi annem torbadan çıkarıyor. Ben elbiseyi giydiğimde, Sezar gibi oluyorum. Kolumun altından fışkıran kumaşlar, göğüs altındaki drape... Elbise, canlı bir kâbus! Ben bu baloya gitmem!” diye haykırıyorum. Siyah eteğimi ve siyah bluzumu giyiyorum gene. Pelin, Sen gitmezsen ben de gitmem, o zaman alternatif mezuniyet partisi yaşasın!”, diye coşuyor.

Melis, “Ben gideyim, söz verdim arkadaşlara”, diyor, gelmiyor. Zaten kusursuz güzel o. Sorun benim elbisesizliğimde! Pelin, Pelin’in sevgilisi ve ben, alternatif bir mezuniyet yapıyoruz. Kendi çapımızda bir yerlerde yemek yiyip, sonrasında çılgın atıyoruz. Öyle de eğleniyoruz oh beybi.Şu yazıda bahsettiğim, annemin çatlak arkadaşlarından bir diğeri, Cücü, mezuniyet sonrasında, “Aaa bu ödünç alınan elbise kirlenmiş, ben bunu bir yıkayayım” diyip, yıkıyıveriyor. Ödünç alınan ithal elbise, 1/4 oranında çekiyor !!!

10 Mart 2009 Salı

Yapılarda Isınma Sorunu

Malüm havaların soğumasının ardından ısınmak için harcadığımız doğal gaz artığından dolayı doğalgaz faturaları da ceplerimizi yakmaya başladı. Önlem alarak neler yapabiliriz evimizin ısı yalıtım kaplaması yoksa harcadığımız enerjinin yüzde 35 boşa gitmektedir. İlk önce dış cephe duvarlarını ısı yalıtım malzemeleri ile kaplayabiliriz. Pencerelerimiz camlarımızın pimapen olması önemlidir çünkü ahşap pencereler dışarıdaki soğuk havayı içeri geçirmektedir. Ayrıca kullanmadığımız kalörifer peteklerini kapatarakda tasarruf sağlayabiliriz.